Grace Jones sluit eerste festivaldag van Cactusfestival af

Redactie KW

Stijlicoon Grace Jones mag op vrijdag 10 juli de eerste festivaldag van het Brugse Cactusfestival afsluiten. Dat meldt de organisatie op vrijdag. Het driedaagse festival in het idyllische Minnewaterpark loste samen met Grace Jones nog zeven namen.

Het programma van deze 34e editie begint flink vorm te krijgen. Eerder werden Thurston Moore, John Hiatt, Anna Calvi en headliner dEUS gelost. Vrijdag kwamen daar nog eens acht namen bij, van wie Grace Jones de opvallendste is.

De inmiddels 67-jarige zangeres en actrice veroverde in de jaren tachtig een plekje in het collectieve geheugen met ‘Slave to the Rhythm’ en ‘Pull up to the Bumper’. Na een inactiviteit van bijna 20 jaar bracht ze in 2008 nog het album ‘Hurricane’ uit. Grace Jones komt voor een exclusief optreden naar Brugge.

The Kooks, BRMC en Sohn

Ook het jonge Britse geweld The Kooks staat op de affiche. De band uit Brighton forceerde in 2006 de grote doorbraak met ‘Naive’ en bevestigde vorig jaar met hun vierde album ‘Listen’. Zij delen op de slotdag 12 juli het podium met de Ier James Vincent McMorrow en het Amerikaanse duo Two Gallants.

Op zaterdag mogen de Amerikaanse rockers van Black Rebel Motorcycle Club hun ding doen, net zoals het Britse SOHN.

Cactusfestival zet zoals gewoonte ook heel wat Belgische bands op de bühne. Het Kortrijkse Goose mag op vrijdag zorgen voor een stevig feest, terwijl Balthazar de wei op zaterdag mag opzwepen.

De ticketverkoop start vandaag vrijdag. Alle info is te vinden op www.cactusfestival.be.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.