Wordt Nederlandse goalgetter de nieuwe spits van Club Brugge?

Bas Dost (rechts) in duel met Bouna Sarr van Bayern München.©Pool Lukas Barth-Tuttas - Pool/Getty Images
Bas Dost (rechts) in duel met Bouna Sarr van Bayern München.©Pool Lukas Barth-Tuttas - Pool/Getty Images
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Club Brugge heeft een nieuwe spits gevonden. Volgens het Nederlandse AD.nl verlaat de 31-jarige Bas Dost per direct Eintracht Frankfurt en tekent hij voor anderhalf jaar bij blauw-zwart.

Het is geen geheim dat Club Brugge al even met een spitsenprobleem kampt. Vorige week kreeg de boomlange Tsjech Michael Krmencik nog te horen dat hij andere oorden mag opzoeken. Op één voorwaarde: dat blauw-zwart snel een andere spits vindt.

En die spits lijken de Bruggelingen gevonden te hebben. Volgens het Nederlandse AD.nl verruilt de 1,96 meter grote – 6 centimeter groter dan Krmencik – Nederlander Bas Dost het Duitse Eintracht Frankfurt voor Club Brugge. Met Ruud Vormer en Noa Lang zou hij daar alvast twee landgenoten terugvinden. Dost speelde in zijn carrière trouwens al 18 keer voor de nationale ploeg van Oranje.

Waar de spitsen van Club Brugge moeilijk de weg naar doel lijken te vinden, is Bas Dost een doelpuntenmaker van de zuiverste soort. Hij werd als speler van Heerenveen topscorer in de Nederlandse eredivisie en hield daar een transfer naar het Wolfsburg van toen nog Kevin De Bruyne en Ivan Perisic aan over. Maar het was in Portugal, bij Sporting Lissabon, dat Bas Dost zich pas echt ontpopte tot doelpuntenmachine. In 127 wedstrijden scoorde hij liefst 93 keer.

Sinds de zomer van 2019 speelde de 31-jarige Nederlander opnieuw in de Bundesliga: Eintracht Frankfurt nam hem voor 7 miljoen euro over van Sporting. Vorig seizoen scoorde hij er 10 keer in 32 wedstrijden, dit jaar zit hij aan 5 goals in 13 matchen. Nu zou Bas Dost dus voor anderhalf jaar getekend hebben bij Club Brugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten