Donderdag 29 oktober, 2020

Nieuws uit Brugge

Bij Club Brugge heeft de laatste coronatestronde door de UEFA geen extra besmettingen aan het licht gebracht. Dat heeft blauw-zwart woensdagnamiddag bekendgemaakt. Coach Philippe Clement kan tegen Lazio Rome op de tweede speeldag in Champions League-groep F dus zijn sterkste elftal het veld op sturen.

Een fikse regenbui zorgde er woensdagmiddag rond 12.30 uur voor dat de linkerrijstrook van de N31 expresweg ter hoogte van Kinepolis in de richting van de E40 blank kwam te staan.

In deze bange coronatijden grijpen veel mensen terug naar oude tradities. Zoals branden van een grote noveenkaars. "De verkoop van noveenkaarsen verdubbelde sinds de start van de tweede coronagolf", zegt Barbara Roose van De Wijngaard, de winkel met religieuze spullen in het Brugse Begijnhof. "Vooral die met de beeltenis van de Heilige Rochus en de Heilige Rita zijn gegeerd."

De stad Brugge wil een stuk grond verwerven in de Dirk Martensstraat, op het bedrijventerrein Waggelwater, met het oog op de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. Uit een risicoanalyse blijkt dat de huidige twee kazernes in Brugge niet voldoende efficiënt werken.

Groen-zwart kreeg eind vorige week af te rekenen met een corona-uitbraak binnen de A-kern. Voor het weekend testte een speler positief en daar kwamen nog eens vijf spelers en een lid uit de omkadering bij. Na de testen van maandag blijkt dat er geen nieuwe coronagevallen zijn bijgekomen.

Net als in tal van andere West-Vlaamse steden en gemeenten bieden ook heel wat horecazaken in Brugge sinds de verplichte coronasluiting afhaalmaaltijden aan.