Maandag 20 januari, 2020

Nieuws uit Brugge

Club Brugge won zondagmiddag de topper op bezoek bij RSC Anderlecht dankzij twee goals van Gouden Schoen Hans Vanaken.

Hans Vanaken vierde zijn tweede Gouden Schoen door Club Brugge voorbij Anderlecht te loodsen met twee doelpunten. Emmanuel Dennis miste een rits grote kansen, maar zijn vizier stond alweer niet op scherp. Vanaken nam dan maar zijn verantwoordelijkheid en wiste een 1-0 achterstand uit met twee goals. Nooit eerder was de clash tussen Anderlecht en Club Brugge een duel tussen de negende en de competitieleider. Hoewel Anderlecht een minder seizoen kent en Club tot nu toe outstanding was, leverde de wedstrijd als vanouds een spannende pot voetbal met een hoog tempo op.

Cercle Brugge speelde bijna een volledige match tegen tien man, maar verloor toch met 1-2 van Royal Antwerp FC.

Groen-zwart kwam met wellicht de vroegste strafschop in jaren op voorsprong, maar kon die score zelfs tegen tien Antwerpenaren niet vasthouden. Cercle verloor met 1-2 en ziet de achterstand onderin groter worden.

Zondag heeft het koor van het Davidsfonds in 'wereldpremière' het Brugs Volkslied gezongen in het Meersenhuis. De bekroonde liedjesschrijver Eric Woucters hoopt dat dit lied erfgoed wordt en regelmatig gezongen wordt bij officiële plechtigheden in Brugge: "Het is mijn stille wens dat alle 47 gemeenteraadsleden het maandelijks als start van elke gemeenteraad aanheffen. Dat kan enkel de politieke eensgezindheid in Brugge verbeteren."

De groep Les Costumés de Venise had vandaag heel wat bekijks op de drukke pleinen en in de straten van de Brugse binnenstad. Het Brugs Handelscentrum is de iniatiefnemer voor deze parade van gemaskerde en in prachtige Venetiaanse kostuums uitgedoste dames en heren.