Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Bredene

Een koppel uit Bredene zit vast in het Spaanse Playa Flamenca. Normaal was op vrijdag 27 maart hun terugvlucht, maar luchtvaartmaatschappij TUI annuleerde alle vluchten tot 30 april.

Week twee van de corona-lockdown is bijna achter de rug. Behalve een gezonde dosis doorzettingsvermogen wordt stilaan ook een flinke portie creativiteit van ons gevergd om het vele binnen zitten zinvol of gewoon leuk in te vullen, al helemaal voor wie kinderen onder dak heeft. Wie in het ouderwetse gezelschapsspel heil ziet, kan terecht bij Bredenaar Hannes Versluys, die een collectie heeft waarmee een mens makkelijk een jaar quarantaine door kan.

Op het kruispunt van de Kapelstraat en de Koerslaan in Bredene gebeurde woensdag rond 18.30 uur een zware aanrijding. Een bestelwagen van Dockx Rental en een personenwagen botsten met elkaar, waardoor de bestelwagen kantelde op zijn flank. Als bij wonder bleven beide bestuurders ongedeerd.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Begin deze week moest de Bredense Kapelstraat ter hoogte van de parking Shopping Duinen een nieuwe asfaltlaag krijgen. De werken werden echter uitgesteld. "De firma die dit doet, moest de deuren sluiten door het coronavirus", zegt schepen voor Openbare Werken Erwin Feys.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.