Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Bredene

Kunstkring Art from Love blies verzamelen in Bistro Cartouche voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Bestuursleden Annie Vanlerberghe, Magda De Schepper en Nicole Knockaert maakten van de gelegenheid gebruik om een cheque te overhandigen aan Het Blauwe Kruis Oostende.

Vijf beklaagden moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor de uitbuiting van tientallen prostituees vanuit bordelen in Oostende en Bredene. Twee van hen riskeren twee jaar cel en een boete van 570.000 euro.

Wie de kerstmarkt 'Winterduinen' een bezoek bracht, zal het gemerkt hebben: er viel weinig te beleven, er was weinig volk en van enige kerstsfeer was amper sprake. "Niet verwonderlijk", meende Koen Uittenhove (Groen) op de laatste gemeenteraad. "De organisatie werd veel te laat op het getouw gezet en lokale handelaars en verenigingen werden er te weinig bij betrokken."

Slechts 35,6 procent van het Bredense grondgebied is binnen de tien tot twaalf minuten bereikbaar door de brandweer. Dat blijkt uit een risico-analyse van brandweerzone 1. De 'dekkingsgraad' voor Bredene zal verbeteren als er een nieuwe brandweerkazerne komt in Oostende in de buurt van de autosnelweg. Volgens de Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) valt daar dit jaar een beslissing over.

Deze week vond in het Verenigd Koninkrijk de uitreiking plaats van de World Gin Awards. De gin Betsy van de Bredense microbrouwerij Betsy behaalde goud in de categorie 'hedendaagse gins', gins die meer gekruid zijn dan de klassieke gins.

Bredenaar Ron Davis was ooit een rijzende ster aan het Vlaamse chansonfirmament. Een verkeersongeval maakte echter een abrupt einde aan zijn carrière. Ron Davis overleed op 22 januari 1971. Magda Slabbinck, Marleen Versluys en Koenrad Depontieu willen in januari 2021 met een matinee vol muziek de 50ste verjaardag van Davis' overlijden herdenken.