Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Bovekerke

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

De man die in september vorig jaar in dronken toestand het ongeval veroorzaakte waarbij Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke om het leven kwam, is veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel, en 7 jaar rijverbod. De Oekraïner reed met zijn pick-up frontaal in op de wagen van de jonge vrouw.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

Arnaud Avonds (7) uit Bovekerke leefde de voorbije maanden geïsoleerd van iedereen zodat hij al zijn kracht kon gebruiken om te vechten tegen een agressieve vorm van lymfeklierkanker. Tijdens die strijd stond hij niet alleen. Naast zijn ouders en zus waren er ook zijn klasgenoten, voetbalvriendjes, maten van de KSA en de buurjongens. Of hoe een gevecht je ook een warm gevoel kan geven.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vijf jaar cel, vijf jaar rijverbod en nadien nog drie jaar een alcoholslot. Dat is donderdagochtend gevorderd tegen de Oekraïner die in september vorig jaar het ongeval veroorzaakte dat het leven kostte aan Charlotte Gysel. Haar wagentje werd geramd door de chauffeur die 2,39 promille alcohol in het bloed had en veel te snel reed.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.