Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Bovekerke

Zes op de tien West-Vlamingen is voorstander van nultolerantie voor alcohol in het verkeer. Dat blijkt uit een exclusieve peiling van onze krant. Waarom? Voor de veiligheid, want de cijfers bewijzen het: het kost levens. Dat weten Griet Depreitere en Johan Gysel uit Koekelare meer dan wie ook. Hun dochter Charlotte (18) stierf in september 2019 na een dodelijke crash met een dronken chauffeur. "Charlotte mag het symbool zijn van de boodschap dat drinken en rijden niet samengaan. Zo wordt ze ook niet vergeten."

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

Tamara Vermet en Glenn Pauwaert hebben alle 'Sloebertjes' die ze de voorbije tien jaar hielpen grootbrengen, uitgenodigd voor een gezellige avond in De Speelplekke in Diksmuide. "Het was leuk om de kinderen terug te zien. We hebben er een heel plezante avond van gemaakt", glimlacht dagmoeder Tamara die met haar partner Glenn kinderopvang De Sloebertjes runt in de Populiereweg in Bovekerke.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Andriy P., de man die eind september het dodelijk ongeval veroorzaakte waarin Charlotte Gysel (18) om het leven kwam, blijft twee maanden langer in de cel. De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) heeft het beroep tegen de aanhouding van de man afgewezen.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?