Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Boezinge

Wandelclub Nooit Moe viert dit jaar z'n 40-jarig bestaan en wil dat met de nodige luister vieren, maar de start verloopt alvast in mineur. Omwille van de coronamaatregelen gaat de wandeltocht Dwars door de Frontstreek, voorzien op 5 april, alvast niet door. Ook over de Midweektocht op 28 april is nog geen zekerheid.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Door de huidige omstandigheden en de vooruitzichten met betrekking tot het coronavirus en de volksgezondheid nemen De Sasspurters uit Boezinge hun verantwoordelijkheid en annuleren ze de elfde Dwars door de Westhoek, een UCI 1.1-koers voor dames elite die op zondag 7 juni zou plaatsvinden.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

Vanaf vandaag dinsdag zet de stad #IeperHelpt op poten. Ieper wil zoveel mogelijk mensen bereiken die hulp nodig hebben. Ieperlingen die vrijwillig de handen uit de mouwen willen steken om alleenstaanden en kwetsbare mensen te helpen zijn welkom.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.