Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Boezinge

Normaal zou morgen, zondag 12 juli, in Ieper gestreden worden om de tweede Belgische titel Leeuwentoren. Corona stak daar een stokje voor, maar intussen heeft spelbedenker Stefaan Vanoplynes wel een nieuwe datum kunnen prikken: 23 augustus. In samenwerking met de zomerbar van restaurant De Voerman wordt dan het BK Leeuwentoren georganiseerd.

Het kermiscomité van Boezinge laat weten dat de jaarlijks kermis eind juli wel degelijk plaatsvindt, maar in afgeslankte versie. Op het programma staat een openluchtquiz, een autoloze activiteitenzondag en een dorpsfeest op donderdagavond. Zelfs de foorkramen kregen toelating om te komen.

Op de laatste schooldag namen directie en collega's afscheid van Ingrid Florissoone, die op pensioen gaat. Ingrid (60) woont in Boezinge en begon te werken als kinderverzorgster in de school in 2001, in de peuterklas van juf Caroline Feys.

In maart 2018 ondertekende Stad Ieper het drinkwatercharter en krijgt daardoor zeven drinkwatertappunten via de Watergroep. Ze komen bij Het Perron, het sportcomplex (Basket SKT Ieper), Immaculata, GVB Boezinge, VBS Het Nestkastje, SK Elverdinge en VBS Elverdinge.

Eind vorig jaar keurde het Ieperse stadsbestuur een nieuw reglement goed waarbij natuurverenigingen financiële steun kunnen krijgen bij de aankoop van natuurgebied binnen Ieper. Natuurpunt Westland geniet als eerste vereniging van deze nieuwe stedelijke toelage en verwerft zo het historische Fort Saint Nicolas.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Op de agenda van de Ieperse gemeenteraad van maandagavond staat de goedkeuring van de aankoop van loodsen langs de Diksmuidseweg in Boezinge. Het gaat om de vroegere Aveve. Oppositiepartij CD&V meent dat het stadsbestuur het nieuwe OC wil onderbrengen en betreurt dat er geen andere locaties overwogen werden en amper overleg was. Schepen Valentijn Despeghel (SP.A) zegt dat er nog geen keuze is genomen over de locatie van het nieuwe OC en dat de aankoop bedoeld is als strategische reserve.

Een dodelijk ongeval dat behandeld wordt voor het hof van assisen. Het is nooit eerder vertoond, maar het is precies dat wat het parket wil doen met Davy K. (31) uit Vleteren. Hij reed, al dan niet bewust, met zijn BMW aan een rotvaart tegen een stilstaande bus, met zijn grote liefde Sharon Gruwez (22) naast zich. Moord, zeggen de nabestaanden en het parket. Onopzettelijk, houdt Davy K. zelf vol.

Het Ieperse parket wil Davy K. uit Vleteren, die in november 2018 een dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij Sharon Gruwez uit Boezinge om het leven kwam, voor het hof van assisen brengen wegens moord.