Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Bissegem

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Vijf Georgische mannen zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot grotendeels effectieve celstraffen van 12 tot 15 maanden voor een reeks diefstallen in vestigingen van grootwarenhuis Okay. Ze gingen er telkens met tabak aan de haal. Na een diefstal in Bissegem konden ze opgepakt worden.

"Hoe meer naaiwerk ik krijg, hoe liever", klinkt het bij de Bissegemse Elvire Degeetere (100) overtuigend. Sinds vorige week maakte ze al meer dan veertig mondmaskers voor woonzorgcentrum Biezenheem, waar ze verblijft. "Ik ben blij dat ik zo toch iets kan doen voor het goede doel", zegt ze. Al mag er nu geen bezoek meer langskomen bij Elvire, toch vliegt de tijd voor haar voorbij door haar naaiwerk.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Bissegemenaar en DJ Joeri Pauwels roept iedereen op om vanavond, naast het dagelijkse applaus, de hemel te verlichten met felle lichten als teken van dankbaarheid voor iedereen die moet werken deze dagen. Vanuit Bissegem gaat dit vergezeld met een streepje muziek vanuit de woonkamer van DJ Joeri Pauwels

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

De coronacrisis maakt solidaire acties los. Zo maakte Nathalie Garrein (43) uit Bissegem een Facebookgroep voor wie hulp zou nodig hebben in haar straat.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.