Dinsdag 18 februari, 2020

Nieuws uit Beveren (Roeselare)

Naar jaarlijkse gewoonte stelde CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare zijn nieuwe troepen voor in De Gulden Zonne in Hooglede. Deze ploeg staat bekend voor zijn prima opleiding en ziet zijn ledenaantal jaar na jaar stijgen. De teller staat nu op 104 renners, van miniemen tot en met juniores.

West-Vlaanderen is de provincie van de 'Smetjes'. Desmet is namelijk de meest voorkomende familienaam in onze provincie, gevolgd door Maes en Claeys. In liefst 15 van de 64 West-Vlaamse gemeenten spant Desmet de kroon. Wij maakten een overzicht van de populairste namen per gemeente. Op de onderste kaart van West-Vlaanderen vind je de top tien per gemeente én kan je uitvogelen hoeveel West-Vlamingen jouw familienaam dragen. Al meer dan 60.000 mensen zochten hun familienaam op.

Er was de voorbije jaren sprake van een nieuw schoolgebouw in het oude klooster en de bouw van een wijkhuis in Beveren, maar sindsdien is het windstil rond deze projecten. Stad Roeselare maakt er echter zo snel mogelijk werk van, net als van het Krommebeekpark dat op de VDL-site moet komen.

In de Rodenbachstad staat Matthijs Samyn vooral bekend als gemeenteraadslid en volksmens, maar ook op professioneel vlak gooit de dertiger hoge ogen. Hij startte zijn carrière als spoedverpleegkundige maar maakt sinds 2,5 jaar deel uit van het directieteam van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. "Aanvankelijk wilde ik topsporter worden", glimlacht hij.