Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Beveren (Roeselare)

Op zondag 19 april organiseren Johan Moerman en Doreen Mestdagh, als de coronacrisis het toelaat, voor de eerste keer het benefiet 'Walking for Melios'. Deze Griekse huisdiervriendelijke organisatie zet zich in voor zieke, verwaarloosde en ondervoede honden en katten.

Vrijdag 27 maart gaat Plus Dertien Beveren digitaal. Vanaf 19 uur kan iedereen - ook niet-leden - van het eerste tot en met het zesde middelbaar met zijn computer of smartphone deelnemen aan een online activiteit, waarvoor je zoekskills, gezond verstand en een goedziend oog nodig hebt om een mysterie op te lossen.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Het coronavirus zorgt voor extra druk op de zorgsector. Marc Noppen, ceo van het UZ Brussel brak op Radio 1 een lans voor iedereen die in de zorg staat in tijden van coronacrisis. "Je mag de psychologische impact daarvan niet onderschatten." Wij vroegen aan enkele West-Vlaamse zorgverleners hoe het met hen gaat in deze coronatijden.

Ook de standenbouwers zien zwarte sneeuw nu de beurzen overal geschrapt worden. Geert Clierinck, medezaakvoerder van Standplus in Zwevezele, moet zich helemaal herorganiseren. "De helft van onze 50 medewerkers zijn vaste mensen, de andere helft - freelancers - zijn nu sowieso thuis. En voor onze vaste mensen trachten we nu een creatieve oplossing te zoeken. Maar op termijn dreigt toch technische werkloosheid."

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.