Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Beveren (Roeselare)

In de Rodenbachstad staat Matthijs Samyn vooral bekend als gemeenteraadslid en volksmens, maar ook op professioneel vlak gooit de dertiger hoge ogen. Hij startte zijn carrière als spoedverpleegkundige maar maakt sinds 2,5 jaar deel uit van het directieteam van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. "Aanvankelijk wilde ik topsporter worden", glimlacht hij.

Er was de voorbije jaren sprake van een nieuw schoolgebouw in het oude klooster en de bouw van een wijkhuis in Beveren, maar sindsdien is het windstil rond deze projecten. Stad Roeselare maakt er echter zo snel mogelijk werk van, net als van het Krommebeekpark dat op de VDL-site moet komen.

Acht maanden geleden werd in de nieuwe Beverse industriezone de eerste spadesteek gegeven van een nieuw DHL Express-distributiecentrum. Nu is het centrum operationeel en het is meteen één van de milieuvriendelijkste DHL-centra, zowel op het vlak van opbouw als van exploitatie.

De ouderlijke industriële banketbakkerij voortzetten, daar zag Wilfried Ameel geen toekomst in. De man startte met de verkoop van confiserie en richtte vooral zijn pijlen op snoep. Met succes, want zestig jaar later is 'zijn' Ameel Candy World marktleider in België en heeft het met Lollywood een iconisch merk in het leven geroepen. "Ik eet nog elke dag snoep", grijnst Wilfried. "Het beste medicijn ter wereld!"