Zondag 5 juli, 2020

Nieuws uit Beveren-Leie

Bij Castor in Beveren-Leie geen onnodige tierelantijntjes op je bord, wel een harmonieus uitgekiend menu. Visuele en smaakvolle prikkeling verzekerd. "Lokaal én alleen het allerbeste."

Alle zesdejaars van het stedelijk basisonderwijs tekenden samen met hun ouders present in het Regenboogstadion voor de proclamatie en afhaling van hun diploma lager onderwijs. Met de academische Oxfordcap of mortarboard op stapten de twaalfjarigen per school naar het gelegenheidspodium aan de rand van het voetbalveld.

Ricardo Oliveira Ferreira (26), de drijvende kracht achter dansschool Dançar en entertainmentbureau Dançar Productions uit Roeselare en Deinze, heeft er een extra project bij. In de Leenakkerstraat in Beveren-Leie opent hij deze zomer een winkel, waar hij de sport- en danskledij van zijn kledinglijn Creativo aan de man brengt.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Hans Soenen uit Beveren-Leie woont en werkt als veilingmeester halftijds in Wallonië aan de voet van De Hoge Venen. Er zijn slechtere plaatsen om te vertoeven, zeker in tijden van corona waar we ons nog geen exotisch klinkende uitstappen kunnen veroorloven. "Het is een prachtige streek, ideaal om er werk en vrije tijd te combineren", zegt hij.

Het Vlaams agentschap Natuur en Bos waarschuwt donderdag voor verhoogd brandgevaar in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De risicofase wordt er opgetrokken van geel naar oranje.

Vlaanderen overweegt de tarieven van de waterfactuur bij te sturen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gevraagd samen met de watermaatschappijen en andere betrokkenen verschillende pistes uit te werken.

De openbare speeltuinen mogen vanaf woensdag weer open voor kinderen tot 12 jaar. De gemeentelijke, provinciale en regionale overheden mogen zelf beslissen of hun buurtspeeltuinen in open lucht en grote speeltuinen in parken weer open kunnen, zo schrijft het Crisiscentrum in een update van veelgestelde vragen over het coronavirus.