Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Beselare

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Maandag zijn er werken gestart in het centrum van Beselare. De eerste fase zou op 23 maart afgerond zijn, maar door de coronacrisis lopen de werkzaamheden vertraging op. "Sinds gisteren liggen de werken stil. Wanneer de werken opnieuw starten, weten we niet."

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

Sinds deze morgen is het centrum van Beselare verboden gebied voor gemotoriseerde voertuigen. Werken voor het aanleggen van een fietssuggestiestrook in de Beselarestraat zijn daar de oorzaak van. Rond de middag was de bovenlaag verwijderd en de werkers kunnen nu beginnen met het verder uitbreken van de straat.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Met haar 2,845 kilogram en 46 centimeter is de kleine Shazzy een flinke dochter voor de Filipijnse Jenefer Labrador en Dirk Vantomme. Het landbouwersgezin telt zo al vier spruiten en voor Dirk is het al de negende keer dat hij papa geworden is. "Veel mensen kijken raar op als ze horen dat ik al negen kinderen heb, maar in de Filipijnen is dat de normaalste zaak van de wereld", zegt hij. "We hopen zo snel mogelijk terug te keren naar het geboorteland van mijn vrouw."

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.