Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Bellegem

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

We leven in onzekere tijden. Zeker de horeca-ondernemers die verplicht moesten sluiten door de coronacrisis dreigen in moeilijkheden te geraken. Dat beseft ook Brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem. Ze lieten daarom zaterdagochtend aan hun huurders weten dat ze voor de maand april geen huur hoeven te betalen. Ook bier dat over datum is, zullen ze gratis vervangen.

Ook in VBS Bellegem worden de jongste dagen kinderen opgevangen die door de coronacrisis niet thuis kunnen blijven omdat hun ouders een zorgberoep hebben of zich nog elke dag nuttig maken in de supermarkt. Reden genoeg vonden hun zonen en dochters om hen eens te bedanken met een hartje.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Net in een periode waarin er heel veel toneelvoorstellingen gepland waren, gooit de coronacrisis roet in het eten. Het grootste aantal kaarten was al verkocht voor de revue van De Spatjes, die vorige vrijdag in première zou gaan. "Er waren al 3.400 kaarten verkocht voor de 14 voorstellingen", stelt voorzitter Hilde Callewaert.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.