Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Bekegem

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Niet alleen Greta Thunberg of Anuna De Wever tonen op jonge leeftijd al een groot engagement voor het milieu, dat gebeurt ook dichter bij huis. En op nog jongere leeftijd! Zo kroop de tienjarige Robin Loosvelt uit Eernegem in de pen om een brief te richten aan de burgemeester. "Het afval in onze straten stoort mij en ik wou weten wat ik zelf kan doen." KW regelde prompt een ontmoeting met de burgemeester en de bevoegde schepen, die het een positief signaal vinden. "Hopelijk is hij een inspiratiebron."

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.