Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Beernem

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari wordt het treinverkeer volledig stilgelegd op de spoorlijn 50 tussen Brugge en Gent om werken te kunnen uitvoeren aan het spoor. Ook in de weekends van 15-16 en 22-23 februari zal dit het geval zijn.

Jeffry De Busschere (T1 VVC Beernem B) en Emile Pollet (Eendracht Brugge) (4B) maken zich, na beide winst vorige week, op voor de derby. Zowel Eendracht Brugge als VVC Beernem popelen om het seizoen in schoonheid af te sluiten. De fusieploeg staat op positie vier en wil kost wat kost eindronde betwisten. De Bruggelingen evenzeer maar rekenen hiervoor op de derde periode.

Brocap, een investeringsvennootschap, organiseerde dinsdagavond een infomoment rond de herinrichting van het gebied aan de Hoornstraat, Mexicostraat en de Kasteeldreef. Wat er ook effectief komt, is nog niet zeker, maar in grote lijnen ligt de bestemming van het gebied wel al vast: "De herbestemming van dat gebied zorggerelateerd moet zijn."

BRO.GO Sportevents organiseerde vorig jaar een eerste keer een trailrun in het bos van Beisbroek. Nu worden daar twee nieuwe boslopen aan gekoppeld, een criterium met een wedstrijd in het Ryckeveldebos in Sijsele en het provinciedomein Bulskampveld in Beernem. "We willen de regio verder in beweging brengen."

Een 23-jarige kelner uit De Pinte vraagt in beroep de vrijspraak voor een pijnlijke duw aan een meisje uit Beernem in een Gents danscafé in de Overpoort.

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) heeft het gebied De Vaanders in Beernem officieel erkend als natuurreservaat. Door deze erkenning ontvangt Natuurpunt vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies. Twee jaar geleden nog verkende N-VA Beernem dit natuurgebied onder leiding van een gids van Natuurpunt.