Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Bavikhove

Hij ziet zijn naaste omgeving keihard werken, in verschillende facetten van de zorg. Zelf wil hij ook iets doen. Iets wat hij kan. Een liedje spelen dan maar, omdat muziek troost, hoop en moed biedt. Acteur en zanger Wim Opbrouck (51) blijft in zijn kot, maar ook van daaruit brengt hij onder #WimZingt zicht op betere tijden naar jouw kot. "Ik merk dat mensen hunkeren naar kunst en cultuur. Op zoek naar mentale rust."

De regio Zuid-West-Vlaanderen kan op een lading mondmaskers rekenen. Dankzij de levering van 5 miljoen mondmaskers is de bescherming van het personeel in ziekenhuizen en triagecentra gegarandeerd. Om nu ook de woon- en zorgcentra in Zuid-West-Vlaanderen zo snel mogelijk te bedelen, zetten W13 en Hulpverleningszone Fluvia een unieke samenwerking op poten.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Deze week draaide brouwerij De Brabandere in Bavikhove al op minder toeren door de sluiting van de horeca. Binnenkort zal ook de productie voor onbepaalde tijd worden stopgezet.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Op vrijdag 20 maart zou New Ratatouille, een nieuw binnenspeelplein voor kinderen aan Bavikhovedorp 17 de deuren openen, maar het coronavirus steekt daar een stokje voor. Zaakvoerder Griet Baert, die voor de uitbating hulp krijgt van haar man Filip Pattyn, blijft toch positief: "We weten dat we later moeten openen maar zijn er nu al klaar voor."

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Vandaag raakte al bekend dat in onze hoogste basketbalklasse, de Euromillions Basket League, niet meer zal gebasket worden tot begin april, daarnet werd beslist om alle competities stil te leggen tot en met 31 maart.

Het percentage bedrijfswagens is in West-Vlaanderen opnieuw gestegen, maar meer en meer mensen combineren de auto met de fiets of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Acerta.