Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Bavikhove

Donaat Vandeburie is hoofdtrainer bij judoclub Yama Arashi. Mede door zijn toedoen heeft de groep 170 leden en zijn bronzen, zilveren en gouden medailles nooit ver weg. "Ik wil de club graag op een zo'n hoog mogelijk niveau brengen", zegt Donaat. Hij ijvert er ook voor de vriendschap tussen de judoka's en ouders sterker te maken.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

In 2021 komt het WK veldrijden na 5 jaar terug naar België. In het weekend van 30 en 31 januari 2021 landt het veldritcircus in Oostende. Organisator Rik Debeaussaert wil de West-Vlaamse sterktes uitspelen en slaat zoveel mogelijk de handen in elkaar met West-Vlaamse ondernemers. De eerste West-Vlaamse partner is Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove die de officiële bierpartner van het wereldkampioenschap wordt.