Donderdag 9 juli, 2020

Nieuws uit Avelgem

Koninklijke Harmonie 'De Verenigde Vrienden' zag in maart zijn honderdvijftigjarig jubileumfeest in het water vallen. "We houden een financiële kater over aan alle afgelaste concerten", klinkt het bij het bestuur. "Maar we hopen binnen twee weken het stof uit het repetitiekot te blazen."

Toerisme Leiestreek heeft de Vespabar van Jonas Tanghe aangewezen als één van de 101 Leiespots in de regio. Het project promoot vakantie in eigen streek.

Op 5 juli 2019 kwam Dylan Lommens in Heestert om het leven nadat hij met zijn brommer frontaal in botsing kwam met een automobilist. Zondag maken familie en vrienden als eerbetoon een rondrit voor Dylan. "De rechtszaak? Neen, dit weekend staat in het teken van herdenking, dan willen we die miserie even vergeten."

Pizza-automaten in Vlaanderen zijn zeldzaam. Héél zeldzaam. Tot voor kort stond er slechts eentje, in Haaltert. Sinds mei haal je ook makkelijk een pizza uit de muur in Avelgem, waar Jonas Couvent (26), Steve Declercq (22) en Jeroen Vanwyckele (30) een pizza-automaat plaatsten, de eerste in West-Vlaanderen.

De vrijetijdsdiensten van Avelgem hebben een veilig en aangepast zomeraanbod uitgewerkt. Kinderen zullen naar hartenlust kunnen spelen, maar doen dat binnen een bubbel van vijftig personen. Het aanbod bevat ook enkele nieuwigheden zoals 'Sport On The Road' en 'Speelpleinwerking On The Road'.

De vrijetijdsdiensten hebben een veilig en aangepast zomeraanbod uitgewerkt. Kinderen zullen naar hartenlust kunnen spelen, maar doen dat binnen een bubbel van 50 personen. Nieuw in het aanbod zijn onder meer 'Sport On The Road' en 'Speelpleinwerking On The Road'.

De vrijetijdsdiensten van Avelgem hebben een veilig en aangepast zomeraanbod bekendgemaakt. Kinderen zullen naar hartenlust kunnen spelen, maar doen dat binnen een bubbel van vijftig personen. Nieuw in het aanbod zijn onder meer 'Sport On The Road' en 'Speelpleinwerking On The Road'.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Terwijl de meeste horecazaken in Kortrijk er een succesvolle eerste week hebben opzitten, blijft het achter de deuren van hardrockcafé Den Deugniet in de Lange-Brugstraat mistroostig stil. Het café is immers te klein om rendabel te kunnen openen. Een terras voor de deur is geen optie en de alternatieven die Stad Kortrijk voorstelde, zouden volgens de eigenaars alleen maar geluidsoverlast veroorzaken.

Nadat Josefien Deloof in 2017 de tweede weg plaats wegkaapte op het provinciale rockconcours Westtalent en twee jaar geleden de publieksprijs won op Humo's Rock Rally kwam ze in de belangstelling van talrijke platenfirma's. In het hengelen naar haar handtekening trok Warner Music Europe aan het langste eind. Met haar debuutsingle 'Talk to me' haalde ze alvast de cover van de Tune In! Spotify playlist.

Zulte Waregem bindt drie jongeren uit de Essevee Academie langer aan zich. Twee West-Vlamingen en één Oost-Vlaming staan te popelen om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. "Zowel technisch als mentaal zijn we al fors gegroeid sinds we bij Zulte Waregem spelen", aldus Bram Naert, Jelco Schamp en Dion De Neve.