Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Avelgem

BlitZ alias leerkracht Jens Declerck uit Meulebeke en jeugdconsulent Pieterjan Beheydt uit Avelgem zitten in deze coronatijden toch niet stil. Pieterjan had wel last van hoge koorts, waardoor hij eveneens zeven dagen in quarantaine zat in zijn woning. De ene helft van BlitZ had zelfs de kracht niet om op dat moment te denken aan zijn muzikaal project BlitZ, want de ziekte sloeg serieus toe. Gelukkig is hij nu beter en zit hij opnieuw vol energie. Het duo besloot van één minuut van hun song 'Samen met BlitZ' om te toveren tot het nummer 'Samen tegen corona'.

Get Driven, de online privé-chauffeurdienst van Avelgemnaar Gunther Ghysels, en automerk Mini slaan de handen in elkaar om horecabedrijven te helpen in tijden van corona. Vijftien zaken die door de opgelegde sluiting getroffen worden, krijgen een Mini mét chauffeur ter beschikking om thuisleveringen mogelijk te maken.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Johan Timperman (63), vier decennia lang een van de bezielers van wat nu Groep Ubuntu x 8 K is, is sinds 1 april met pensioen. De netwerkorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt, wilde Johan gepast uitzwaaien, maar het geplande pensioenfeest kan door de coronamaatregelen niet doorgaan. Krant van West-Vlaanderen springt graag in de bres en zorgt voor een afscheidsinterview.

De coronamaatregelen hebben het dagelijkse leven van de Avelgemse scholier helemaal stilgelegd. Naast de schoolwerking zijn nu ook alle mogelijke vakantieactiviteiten geannuleerd. Een van die activiteiten in de paasvakantie was de speelpleinwerking.

Adelbert Algoed, de nachtburgemeester van Kortrijk, heeft op zijn zolder in Outrijve een bijzondere ontdekking gedaan. Twee vergeten liedjesteksten van wijlen Johny Turbo zaten meer dan 25 jaar verstopt in een kleine platenhoes. "De tekst van Zwoai met u Gat en de Klepeleire van 't Stad ligt klaar, de melodie waarop we ze brengen, is bekend. Eigenlijk hebben we alleen muzikanten nodig", glimlacht Adelbert.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Nog geen vier maanden geleden toonde Thomas Deschamps (23) de padelwereld zijn stijgende vormpeil en potentieel door de achtste finale van het EK in Rome te halen. Na een examenperiode in januari hoopte de Avelgemnaar in Madrid de basis te leggen voor een uitstekend seizoenvervolg, maar door het coronavirus werden die plannen flink gedwarsboomd.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.