Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Assebroek

In de hoogste afdeling van het mannenkrachtbal kon de top vijf hun wedstrijd winnen. Nummer vijf, Inter Assebroek, had echter heel wat last met een moedig en herschikt Ichtegem, dat het met één puntje verschil versloeg (21-20).

In eerste nationale van het zaalvoetbal speelde de ploeg uit Brugge 3-3 bij Hoboken Ster. De gelijkmaker van de thuisploeg kwam er in de laatste seconde.

We mogen het geen angstpsychose noemen maar de bewoners van Assebroek zijn toch bijzonder waakzaam nadat er sedert het begin van het jaar meer dan twintig inbraken en inbraakpogingen in deze Brugse deelgemeente plaatsvonden. "Als buurtbewoners proberen we elkaar en natuurlijk ook de politie zoveel mogelijk op de hoogte te houden", klinkt het.

In eerste nationale van het zaalvoetbal won de Brugse ploeg met 8-4 tegen Engiechu Liège. Door die winst blijft Assebroeke vierde in de rangschikking.

De Lokaalmarkt, waar landbouwers en ambachtelijke producenten hun goederen verkopen, verhuist van de Abdijbekestraat naar de vroegere Sint-Franciscuskerk in Sint-Kruis. Het is vandaag vrijdag de laatste editie in Sint-Andries.