Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Ardooie

De Heemkundige Kring startte twee jaar geleden met een nieuw initiatief. Op hun website archiveren ze fotomateriaal. Meteen een uitnodiging aan de bevolking om mee op ontdekkingstocht te gaan in het rijke fotoarchief en een invitatie om eigen foto's te posten die dan op de website kunnen verschijnen.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Geen klassiekers in april. Geen Giro in mei. Geen olympische tijd- en wegrit in Tokio eind juli. Wat nu? Wanneer zullen onze profs dit seizoen weer kunnen koersen? Wordt de Tour straks voor de eerste keer sinds 1946 afgelast? En kunnen de vier voorjaarsmonumenten over enkele maanden alsnog plaatsvinden? Veel vraagtekens en voorlopig geen antwoorden. Wij polsten bij Johan Bruyneel, Dirk Demol en Michel Pollentier. "Je kan geen kalender maken zolang je niet weet wanneer je kan beginnen."

Op dinsdag 7 april gaan de containerparken opnieuw open. Dat geldt ook voor de recyclageparken van IVIO (Izegem, Tielt en negen omliggende gemeenten), maar daarbij hoort wel een hele handleiding. Zo kun je per gezin maar één keer per 14 dagen een recyclagpark bezoeken. Er wordt ook met aandrang verzocht de recyclageparken enkel te bezoeken als het echt noodzakelijk is.

In het wzc Sint-Vincentius doen ze er alles aan om de bewoners het zo aangenaam mogelijk te maken in deze coronaperiode. En vandaag, donderdag, krijgen ze er een extraatje. Directeur Renaat Lemey : "Het Hof liet ons weten dat koningin Mathilde zal skypen met enkele bewoners en met enkele personeelsleden."

Vijf Georgische mannen zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot grotendeels effectieve celstraffen van 12 tot 15 maanden voor een reeks diefstallen in vestigingen van grootwarenhuis Okay. Ze gingen er telkens met tabak aan de haal. Na een diefstal in Bissegem konden ze opgepakt worden.

Het Ardooise Groencomité wil een fleurig Ardooie tijdens de zomermaanden. Ze organiseren een bebloemingswedstrijd waaraan iedere inwoner gratis kan deelnemen.