Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Ardooie

Vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 maart en zaterdag 4 april stonden al aangevinkt in de agenda van zangeres Laura Lynn uit Ardooie, want dan mag ze optreden op Het Schlagerfestival in Hasselt. Laura Lynn mag daar nu nog een vijfde data aan toevoegen, want de organisatie liet weten dat wegens het groot succes het publiek nu ook tickets kan verkrijgen voor het optreden van vrijdagavond 3 april.

Spoorwegbeheerder Infrabel eist in de Brugse strafrechtbank ruim 12.000 euro schadevergoeding van een ex-werknemer die jarenlang koper stal. De 58-jarige Ardooienaar werd op 17 april vorig jaar op heterdaad betrapt in Brugge, toen hij een plastieken zak met zes kilogram koper onder een zetel in zijn wagen verstopte.

Straks kun je in Ardooie niet alleen meer naar de bibliotheek voor een portie leesvoer. Dankzij de Christelijke Arbeidersbeweging (Beweging.net) komt er ook een uitleenpunt voor kinderfietsjes.

Acteur en muzikant Mathias Sercu kan na steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds eindelijk werk maken van zijn eerste langspeelfilm. 'J'aime La Vie' brengt het ingrijpende verhaal van een jonge moeder die na de diagnose van kanker op zoek gaat naar haar familie. Mathias zal het zelf regisseren, samen met Eshref Reybrouck, met wie hij ook zijn debuutreeks Marsman maakte.