Zondag 5 juli, 2020

Nieuws uit Ardooie

De 57ste Wezefeesten op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus in de gelijknamige wijk worden door de coronamaatregelen hopelijk voor één keer een alternatieve pop-upeditie. "Met een pop-upzomerbar, kinderanimatie, deejay Dennis Cartier en een gezinszoektocht", zegt voorzitter Bart Verhoest.

Door de versoepelingen van de veiligheidsmaatregelen omtrent de coronacrisis zijn circusvoorstellingen weer toegelaten. De eerste voorstellingen van een Belgisch circus vinden plaats in Ardooie.

Op 30 juni zal de schoolbel nog eens rinkelen voor Linda Vanbeselaere. Maar dan wenkt de welverdiende rust na een mooie loopbaan in het wijkschooltje van de Watervalstraat en de Boomgaard.

Meester Marc Cappelle (61) gaat met pensioen. Hij mocht al enkele maanden eerder op rust gaan, maar koos er voor om het schooljaar rond te maken. Al had hij die laatste maanden in GBS De Zonnebloem wel anders voorgesteld.

Wie deze zomer vakantie neemt in eigen land kan alvast genieten van twee nieuwe fietsroutes en een korte wandelroute in eigen gemeente. Het parcours zal verschijnen in de nieuwe, brochure 'Op stap' in Ardooie. Deze brochure is vanaf juli verkrijgbaar in het gemeentehuis.

Door het coronavirus eindigt het schooljaar voor de leerlingen van de Zonnebloem dit jaar niet met de plechtige diploma-uitreiking op school. Ze maken een slotuitstap naar het Veldbos.

De proclamaties op school worden nog steeds beïnvloed door de coronamaatregelen. Geen ouders aanwezig om dit grote moment met de kids mee te beleven. In de VBS De Boomgaard hebben ze er iets op gevonden.