Dinsdag 7 juli, 2020

Nieuws uit Anzegem

Door een vruchtbare samenwerking tussen de jeugddienst, de technische dienst, een aantal skaters, enkele ouders en de schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet) is de oude brandweerkazerne in korte tijd omgevormd tot een skatepark-in-volle-opbouw.

Als je de site aan het Ommersheimplein in Vichte oploopt, kan je niet naast de indrukwekkende houten speeltoestellen kijken die De Stringe verbinden met het splinternieuwe zwembad Aquandé. Een zeshoekschommel, een palenwoud en een combinatietoestel bieden een alternatief voor de Ploeterput die plaats moest maken voor het zwembad.

Eventorganisator Bram Defoirdt kreeg vijf klassen op bezoek van de vrije basisscholen in Ingooigem en Vichte in 't Vossenhol op Tiegemberg. In overleg met de scholen organiseerde hij een welgekomen dagje ontspanning voor zo'n honderd kinderen om het schooljaar in schoonheid af te sluiten.

Langs de Landergemweg vatte zaterdagavond een voorraad houtblokken vuur. Dankzij de alerte reactie van de bewoner en de tussenkomst van de brandweer kon erger voorkomen worden. De schade bleef beperkt.

Karibu, wat 'welkom' betekent in het Swahili, startte afgelopen zaterdag de huiswerkklas weer op voor de Anzegemse nieuwkomers. Na een stilte van drie maanden, tekenden vier ingeschreven kinderen en evenveel begeleiders opnieuw present in het Samana-lokaal in Vichte.

Het openen van de grenzen werd door miljoenen mensen gevolgd. Mensen met familie in het buitenland, grensarbeiders of gezinnen die graag bij onze zuiderburen gaan shoppen: allen keken ze hunkerend uit naar het openstellen van de grens tussen België en Frankrijk. Eén groep stond nog net iets harder te trappelen dan de rest. Camperreizigers stonden, met hun mobiele bubbels, klaar om terug de baan op te trekken.

Aan de voet van de Vlaamse Ardennen is vandaag de vierdaagse stage voor de renners van Deceuninck - Quick-Step van start gegaan. Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat de ploeg terug in groep zal trainen. De uitvalsbasis is het vakantiehuis Castrum gelegen in Kaster. Het was ereburgemeester Victor Gerniers die Patrick Lefevere hierover tipte.

Wat doe je als triatleet als alle competitievooruitzichten zijn weggevallen? Stevige andere uitdagingen zoeken is dan zeker een optie. Het is een missie die Brecht Destoop en Bram De Langhe zich in coronatijden meer dan ooit in de oren hebben geknoopt. Nadat de twee eerder al een fietstocht van ruim 300 km ondernamen en een trail van ruim 50 km in de Vlaamse Ardennen liepen, deden ze zaterdag een geslaagde poging tot 'everesting'.