Maandag 26 oktober, 2020

Nieuws uit Anzegem

Nieuweling Viktor Vandenberghe mag gerust van een vliegende start van het veldritseizoen spreken. De voorbije weken ging de Anzegemnaar drie keer met de overwinning aan de haal. Veelbelovend voor iemand die pas aan zijn tweede volwaardige seizoen bezig is.

Maakte een jongeman uit Anzegem stiekeme foto's en filmpjes van vrijpartijen met zijn ex-vriendinnen of azen ze gewoon op wraak nadat hij hen bedroog? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord geven. De jongeman staat voor de rechtbank terecht voor voyeurisme en riskeert 1 jaar cel.

Een 23-jarige jongeman uit Anzegem is door de Kortrijkse strafrechter bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van 10 maanden en een boete van 1.600 euro voor de verkoop van cannabis. Hij kon met 840 euro cash geld in zijn kous opgepakt worden. Hij speelt ook 22.740 euro drugsgeld kwijt.

De cijfers over het aantal besmettingen onder bewoners van woonzorgcentra in onze provincie zijn op zijn zachtst gezegd onrustwekkend te noemen. Dinsdag bleken 291 bewoners positief te hebben getest, bij 173 anderen is een vermoeden van een coronabesmetting. Ruim één derde van de besmette rusthuisbewoners op dit moment in Vlaanderen verblijft in een van de West-Vlaamse woonzorgcentra.

De Zeven Heuveltjes in Vichte is een troef rijker voor liefhebbers van cyclocross. De gemeente Anzegem installeerde een brede trap met een achttal treden op de heuvel middenin het bosje in combinatie met een hindernis van twee variabele balken om over te springen iets verder op het trainingsveld aan het voetbalveld. Ingooigemnaar Robby Debaene was vragende partij als cyclocrosstrainer.

Anzegemnaar Karel Sabbe zette een uitzonderlijke prestatie neer. Sinds zaterdagochtend tot dinsdagnamiddag streden 21 landen voor de wereldtitel Backyard Ultra, een speciale discipline in het ultralopen. Twee Belgen bleven als laatsten over. Uiteindelijk hield Karel Sabbe het het langste vol. Merijn Geerts arriveerde in rondje 75 niet binnen de tijdslimiet. Karel wint dus na 75 rondjes, goed voor ruim 500 kilometer en kroont zich zo tot kersvers wereldkampioen.

Het coronavirus is overal in onze provincie, maar zeker in de woonzorgcentra is het opnieuw alle hens aan dek. Afgelopen weekend kwam het totaal aantal positieve tests in de West-Vlaamse voorzieningen op maar liefst 301 bewoners en 246 personeelsleden te liggen. Daarmee zitten we in West-Vlaanderen opnieuw op het niveau van begin april.

De helft van de mensen weet niet waar ze besmet raakten met het coronavirus, bij de andere helft spelen vooral werk en school een hoofdrol. Dat blijkt uit het brononderzoek van welzijnsintercommunale W13 in het zuiden van West-Vlaanderen. Die cijfers zijn best opvallend, want bij het Agentschap Zorg en Gezondheid komt school als besmettingshaard zelfs niet voor.

Ook voor Lindsay De Vylder (25) is het seizoen 2020 niet verlopen zoals gepland. Normaal gezien had de Anzegemnaar dit jaar met de pisteploeg deelgenomen aan de Olympische Spelen in Tokio, maar dat vond door corona niet plaats. Gelukkig kan hij zich optrekken aan een mooi BK enkele weken terug in Anzegem.

Rasechte Vichtenaar Johan Deslee (66) werd in 1986 aangesteld als toezichter voor de afdeling Vichte van de Kunstacademie Waregem. Nu is de tijd rijp om de organisatie van het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) Muziek, Woord, Dans en Beeldende Vorming aan een opvolger over te dragen.

Sinds kort krijgen dertienduizend gezinnen in Anzegem, Avelgem en een deel van Waregem (het zuiden van de stad en wijk Nieuwenhove) zachter water uit de kraan. Zacht water is comfortabeler voor klanten en iets beter voor het milieu.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om de oude brandweerkazerne aan het Ommersheimplein in Vichte gebruiksklaar te maken. Het geduld van heel wat jongeren werd op de proef gesteld, maar nu zondag 18 oktober is het zover. De poort van De Kazerne zal openstaan en jong en oud zullen even met de ogen knipperen om zich er van te vergewissen dat het een echt skatepark geworden is.