Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Anzegem

Het tij leek maar niet te willen keren voor Sylvie Eggermont, die tot Krak van Anzegem werd verkozen. Terwijl de dokters haar wilden doen geloven dat ze het zich allemaal inbeeldde, bleef ze volharden dat er iets niet klopte. Ze ging zelf op onderzoek. Tot op een dag de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats vielen.

In de Bozar in Brussel zijn woensdagavond de jaarlijkse Henry van de Velde Awards uitgereikt. De laureaten van de prestigieuze designprijzen waren al even bekend, maar per categorie werden ook Gold Awards uitgedeeld. Enkele opvallende West-Vlaamse creaties mocht zo'n gouden erkenning in ontvangst nemen.

Deze namiddag werd een nieuwe fietsstraat geopend in Vichte. Dit in de Beukenhofstraat én in het bijzijn van alle leerlingen van de Vichtse scholen, die nadien de fietsstraat officieel 'inreden'.

Donderdagavond werden tijdens de nieuwjaarsreceptie van GO! Avelgem afscheid genomen van Martine Degezelle, Martine Crommelinck en Carine Crommelinck. Zij gingen het voorbije jaar met pensioen en werden met een grote bos bloemen en een luid applaus bedankt voor hun jarenlange inzet.