Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Adinkerke

Zijn 60ste verjaardag vierde Adinkerkenaar Stephan Swertvaegher met de publieke geboorte van zijn eerste boek, dat hij voorstelde in een volle feestzaal van het gemeentehuis. Een installateur van sanitair, verwarming en elektriciteit met schrijftalent is op zich al bijzonder, en zijn debuutthriller is alvast een schot in de roos.

Het burgerinitiatief Proper Strand Lopers stelt zijn derde jaarverslag voor. Wat in 2016 begon als een Facebookpagina die mensen wilde aansporen om zwerfvuil op te rapen, is ondertussen uitgegroeid tot een vzw die heel wat acties onderneemt. De beweging groeit en bereikt meer en meer mensen. In totaal werd er sinds de oprichting al een half miljoen liter afval geruimd. Maar de initiatiefnemers zien ook vooral heel veel uitdagingen. "In wat aan de kust aanspoelt en achtergelaten wordt, zien we wat verkeerd gaat in onze samenleving."

Op het assisenproces tegen Bennet Demeulenaere uit De Panne, die terechtstaat voor de doodslag op zijn dochtertje Romy van vijf weken oud, heeft de moeder van het baby'tje getuigd. "Zeg nu toch de waarheid", smeekte ze de beschuldigde. Maar die zweeg.

Op het assisenproces tegen Bennet Demeulenaere uit De Panne, die terechtstaat voor de doodslag op zijn dochtertje Romy van vijf weken oud, zijn de getuigenverhoren volop bezig. "Ik geloof niets van dat hele geconstrueerde verhaal van de beschuldigde", liet de wetsdokter zich ontvallen.

Op het assisenproces tegen Bennet Demeulenaere uit De Panne, die terechtstaat voor de doodslag op zijn dochtertje Romy van vijf weken oud, hebben de ambulanciers, verplegers en dokters maandagvoormiddag getuigd die de baby meteen na de feiten onderzochten. "Ik zag meteen dat dit kind geslagen of dooreengeschud was geweest", getuigde een kinderspecialiste van het UZ in Gent.

Op het assisenproces tegen Bennet Demeulenaere uit De Panne, die terechtstaat voor de doodslag op zijn dochtertje Romy van vijf weken oud, heeft de voorzitter de beschuldigde een eerste keer ondervraagd. "Ik zag dat het ernstig was, maar ik was in paniek en wou het zelf oplossen", verklaarde Bennet Demeulenaere.