Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Adegem

Bij de jeugd stak Aaron Van Poucke (21) niet boven zijn generatiegenoten uit. Integendeel zelfs, maar meerdere flitsen van aanleg voor het klimwerk bij de beloften loodsten de Adegemnaar vorige winter naar een profcontract bij Sport Vlaanderen-Baloise. Bovendien combineert Van Poucke zijn carrière met universitaire studies.

Met nieuwe borden op de invalswegen willen de inwoners van de Zandring (Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat) in Adegem de automobilisten er op wijzen dat ze zich aan de snelheidsvoorschriften moeten houden en dat zware vrachtwagens er niet welkom zijn. De actie krijgt de steun van burgemeester Bart Van Hulle. Voor het probleem van de vrachtwagens is er een oplossing in de maak.

De West-Vlaming werkt, zoveel is zeker. Vorig jaar bedroeg het aandeel niet-werkende werkzoekenden in onze provincie slechts 4,6 procent. Dat is niet alleen 1,5 procentpunt lager dan vorig jaar, op Vlaams niveau is dat het laagste cijfer van alle provincies. Lo-Reninge scoort met 1,8 procent werkloosheid zelfs het best van alle Vlaamse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je - gratis - ook De Krant van West-Vlaanderen.

In 2020 willen de West-Vlamingen vooral meer sporten en bewegen en gezonder leven. Dat blijkt uit een onderzoek van shoppingcentrum K in Kortrijk, dat bij 1.157 provinciegenoten polste naar hun goede voornemens. "Het thema leeft zelfs zo hard dat de mensen dit keer al vóór de eindejaarsfeesten met hun gezonde plannen bezig waren", zegt sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt.

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Het nieuwe jaar komt er aan en ja hoor, jouw krant heeft al een goed voornemen. In 2020 willen wij méér zijn dan een krant: wij willen jou helpen. We willen West-Vlaanderen warmer maken en West-Vlamingen nog meer met elkaar verbinden. Hoe we dat willen doen? Met jouw hulp! Overlaad ons dan met tips: laat ons weten wie kunnen wij helpen?