Volzet – Ontdek Limburg vanop je fiets

Limburg © Tongeren
Redactie KW

Ontdek de omgeving van Tongeren en het prachtige fruitlandschap van Haspengouw en kom helemaal tot rust in het Limburgse fietsparadijs.

Volzet

Van 30 juli tot 2 augustus

Over de jaren heen heeft Limburg zich ontpopt tot het fietsparadijs bij uitstek. Doorheen de regio loopt een netwerk van goed onderhouden fietspaden dat je vanop de fiets de meest adembenemende plaatsen laat zien. Je fietst er onder andere letterlijk door het water in één van de vijvers van De Wijers en fietst er tussen de bomen door op een verhoogd fietspad in Bosland. Leer de streek van Tongeren en Haspengouw gezellig fietsend kennen en kom ‘s avonds tot rust in exclusieve 4 sterrenhotels.

Dag 1: Aankomst Tongeren & rondrit: +/- 50km

Tongeren is de oudste stad van België en kent dus een rijke geschiedenis. Vandaag verken je de omgeving ten Oosten van Tongeren. De eerste stop kan je maken in het natuurpark De Kevie. Verder brengt de route je naar het wijnkasteel Genoels-Elderen die met zijn 22 hectare wijngaarden het grootste wijndomijn van het land is. Om de dag af te ronden bezoek je de waterburcht van Millen

Hotel Eburon****

Dag 2: Tongeren – Genk : +/- 70km

De fietstocht wordt verdergezet langs de Maas en het Julianakanaal. Je komt aan in Oud-Rekem, ‘het mooiste dorp van Vlaanderen’ waar je op één van de leuke plaatsen kan lunchen. Tenslotte rij je dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen naar het hart van de mijnstreek.

Hotel Carbon****

Dag 3: Genk – Tongeren : +/- 55 km

De rit op dag 3 brengt je van Genk naar Hasselt en vervolgens naar Tongeren. Naast de historische gebouwen, de markt en de winkelstraten kan je in Hasselt ook een bezoek brengen aan de Japanse tuin en het Jenevermuseum.

Hotel Eburon****

Dag 4: Rondrit Haspengouw : +/- 60km

Je fietst tussen de fruitplantages in het hart van Haspengouw. Verder fiets je in de sporen van de romeinen langs de kastelen en de kasteelhoeves.

Hotel Eburon****

‘Different minded’ en ‘out of the box denken’ zijn sleutelwoorden die centraal staan in het hippe Eburon Hotel. Het jonge en dynamische team is de drijvende kracht achter hun denkwijze. Kijk je ogen uit in Tongeren; de prachtige overblijfselen van de Romeinen blijven niet onopgemerkt.

Volzet - Ontdek Limburg vanop je fiets
© Eburon Hotel

Hotel Carbon****

Een warme ontvangst in hartje Genk, een totaalbeleving op zich. Met een oprechte glimlach staat het ambitieuze team van het Carbon Hotel dagelijks voor jou klaar. Oog voor detail, het samenbrengen van kwaliteit en het verwennen van hun gasten staat centraal bij dit hotel. Dineer bij Restaurant Gusto, ontsapn bij Carbon Sence City Spa en geniet van een lekker wijntje in de wijnbar.

Volzet - Ontdek Limburg vanop je fiets
© Hotel Carbon

Prijs?: €550 per persoon (op basis van een twee persoonskamer)

Inclusief:

  • Boeking en reservatie
  • Verblijf in twee 4-sterren hotels
  • Halfpension
  • Mogelijkheid tot fietsvervoer naar Limburg vanuit Roeselare
  • Energierijk ontbijt + driegangen diner
  • Lunchpakket op 3 dagen
  • Toegangsgelden voor alle uitstappen en bezoeken
  • Afgesloten fietsruimte
  • Bagagetransport
  • KW begeleiding en goodiebag

Meer info en boeken?

Via onze partner Flamme Rouge: mail naar info@flammerouge.be of bellen naar 0485 97 24 28

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.