Het fietsen werd gedaan in bubbels van tien personen zodat alles volgens de voorgeschreven coronaregels kon verlopen. Op dag één werd ruim 40 kilometer gefietst en zorgde een stuk taart onderweg voor de nodige extra energie. Het werd verorberd in de nabijheid van de Waterburcht van Millen. Na een verfrissende douche werd het avondmaal genoten op de Grote Markt van Tongeren, onder het toeziend oog van Ambiorix. In het viersterrenhotel Eburon sliepen de fietsers als roosjes.

Mooiste dorp van Vlaanderen

Op dag twee moest men niet enkel de 72 kilometer, maar vooral ook de hitte trotseren. Maar het parcours door heel wat bossen en langs het water zorgde voor afkoeling. De lunch werd genomen in Oud Rekem, in 2008 verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen. 's Avonds strandde het gezelschap in hotel Carbon in Genk, waar de fietsers ook culinair verwend werden. Ook de Krant van West-Vlaanderen werd vers van de pers naar Limburg gebracht, en die ging er van hand tot hand.

Ook het doorzichtig kerkje van kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh lag op de route., wvds/bm
Ook het doorzichtig kerkje van kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh lag op de route. © wvds/bm

Dag drie leidde opnieuw van Genk naar Tongeren. In Hasselt werden het Jenevermuseum en de Japanse Tuin bezocht. In het jenevermuseum mocht er uiteraard ook geproefd worden en de Japanse Tuin vormde de locatie voor het middagmaal. 's Avonds werd er gesmuld in de Infirmerie, een horecazaak met bijhorende zomerbar in de oude Begijnhof van Tongeren.

Fantastische vierdaagse

Dag vier startte en eindigde opnieuw in Tongeren. Opnieuw stonden ruim 50 kilometer op het programma en dit keer met 500 hoogtemeters in het heuvelachtige, zuidelijke deel van Limburg. Bij een rondrit door Haspengouw werd halt gehouden aan het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon. Daarna fietste het gezelschap iets verder naar het kunstwerk van kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh, de doorkijkkerk Reading between the lines. Ideaal om wat foto's te schieten en ondertussen de hongerige magen te stillen. Iedere groep kwam op eigen tempo - en al dat niet met een tussenstop - in de late namiddag terug aan in Tongeren, waar nog eens een geklonken werd op een fantastische vierdaagse. De reizigers waren tevreden, dus de begeleiders ook.

(wvds/bm)

Het fietsen werd gedaan in bubbels van tien personen zodat alles volgens de voorgeschreven coronaregels kon verlopen. Op dag één werd ruim 40 kilometer gefietst en zorgde een stuk taart onderweg voor de nodige extra energie. Het werd verorberd in de nabijheid van de Waterburcht van Millen. Na een verfrissende douche werd het avondmaal genoten op de Grote Markt van Tongeren, onder het toeziend oog van Ambiorix. In het viersterrenhotel Eburon sliepen de fietsers als roosjes.Op dag twee moest men niet enkel de 72 kilometer, maar vooral ook de hitte trotseren. Maar het parcours door heel wat bossen en langs het water zorgde voor afkoeling. De lunch werd genomen in Oud Rekem, in 2008 verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen. 's Avonds strandde het gezelschap in hotel Carbon in Genk, waar de fietsers ook culinair verwend werden. Ook de Krant van West-Vlaanderen werd vers van de pers naar Limburg gebracht, en die ging er van hand tot hand.Dag drie leidde opnieuw van Genk naar Tongeren. In Hasselt werden het Jenevermuseum en de Japanse Tuin bezocht. In het jenevermuseum mocht er uiteraard ook geproefd worden en de Japanse Tuin vormde de locatie voor het middagmaal. 's Avonds werd er gesmuld in de Infirmerie, een horecazaak met bijhorende zomerbar in de oude Begijnhof van Tongeren.Dag vier startte en eindigde opnieuw in Tongeren. Opnieuw stonden ruim 50 kilometer op het programma en dit keer met 500 hoogtemeters in het heuvelachtige, zuidelijke deel van Limburg. Bij een rondrit door Haspengouw werd halt gehouden aan het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon. Daarna fietste het gezelschap iets verder naar het kunstwerk van kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh, de doorkijkkerk Reading between the lines. Ideaal om wat foto's te schieten en ondertussen de hongerige magen te stillen. Iedere groep kwam op eigen tempo - en al dat niet met een tussenstop - in de late namiddag terug aan in Tongeren, waar nog eens een geklonken werd op een fantastische vierdaagse. De reizigers waren tevreden, dus de begeleiders ook.(wvds/bm)