Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Aartrijke

Voor de burgerlijke stand heet ze Eva Tylleman, maar in technokringen kennen we haar als Eva Swan. Voor de Brugotta Awards 2020 is ze genomineerd in de categorie 'Meest dansbare dj(-collectief) van het moment'. Ze kijkt momenteel uit naar de release van haar eerste vinylplaat, die feministisch van toon is. "Ja, ik heb een feministisch kantje."

Jules Dupont is nog maar vier jaar, toch staat hij al meer dan zijn mannetje op zijn skateboard. Zonder schrik en met veel durf, geeft Jules zich twee keer per week als jongste lid van de Push Skateboard Academy in Oostende. "Zijn instructeurs zeggen dat hij het het voor zijn jonge leeftijd uitzonderlijk goed doet."

Toontjes Kermesse staat voor de deur, zondag 19 januari is het weer zover. Traditiegetrouw zorgt kermiscomité Aartrijke Leeft dan voor het nodige vertier. Reus Sint-Antonius kan en mag daarbij niet ontbreken. Wij gingen nog eens langs bij de meter en peter van 'Toontje', de bijna vijf meter hoge talisman die gemaakt werd door Tom Neyens en zijn ouders Willy en Edith.