Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Aalbeke

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Bij Avanco kunnen honderden kinderen niet naar hun paaskamp, maar niet getreurd: Aaron Vanneste (31) van Avanco laat hen niet in de kou staan en zorgt tijdens de paasvakantie drie keer per dag gratis voor een opdracht voor al wie wil deelnemen.

Jean-Paul Mertens (72) is al vijf jaar met pensioen, maar kan het goochelen niet loslaten. "Ik ben graag onder de mensen", stelt de goochelmeester die onder andere Nicholas, Aaron Crow en Gili leerde goochelen. Via de goochelacademie kan je bij Jean-Paul ook online lessen volgen.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Wielrenner Harm Vanhoucke uit Aalbeke is vanmiddag slachtoffer geworden van verkeersagressie. De renner van Lotto-Soudal werd eerst van de baan gereden waarna de chauffeur hem enkele vuistslagen gaf.

Net in een periode waarin er heel veel toneelvoorstellingen gepland waren, gooit de coronacrisis roet in het eten. Het grootste aantal kaarten was al verkocht voor de revue van De Spatjes, die vorige vrijdag in première zou gaan. "Er waren al 3.400 kaarten verkocht voor de 14 voorstellingen", stelt voorzitter Hilde Callewaert.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.

Basketbal Vlaanderen beslist om alle competities in Vlaanderen met onmiddellijke ingang stop te zetten. De competities worden ook op latere datum niet meer hervat. In overleg met AWBB is ook beslist om de competities op niveau van Basketball Belgium per direct en definitief te staken.

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Journalisten horen objectief te zijn, maar toch maakten we eind februari spontaan een klein vreugdesprongetje. De reden: Harm Vanhoucke (22) is weer de renner die hij wilde en kon zijn. In de loodzware Ruta del Sol werd het veelbelovende klimtalent, in 2016 nog winnaar van de Ronde van Lombardije voor beloften, tiende tussen enkele wereldtoppers. Een opsteker van formaat na twee moeilijke jaren. "Maar die periode heeft me wel gemaakt tot de coureur die ik nu ben", benadrukt Vanhoucke.