Waarmaarde Stem nu voor jouw Krak!

Wie verdient het om een jaar lang dé Krak van jouw gemeente te zijn? Dat bepaal jij! Stemmen kan tot en met 5 januari.

Zeebrugge Rik Goetinck aangesteld als tijdelijke havenbaas na vertrek Joachim Coens

Na het vertrek van Joachim Coens om voltijds partijvoorzitter van CD&V te worden, vertrouwt het havenbestuur de leiding tijdelijk toe aan algemeen directeur Rik Goetinck (65). Ondertussen worden de kandidaturen voor een nieuwe gedelegeerd bestuurder onderzocht. Coens blijft wel in het de raad van bestuur zetelen én blijft in het team met Antwerpen over samenwerking onderhandelt.

Brugge Brugse vroedvrouwen openen allereerste geboortehuis van West-Vlaanderen

Stefan Vankerkhoven

Op 1 januari 2020 opent in een vroegere huisartspraktijk langs de Blankenbergse Steenweg een geboortehuis, een initiatief van de Brugse vroedvrouwenpraktijk De Oever die er komt op vraag van enkele mama's. Daar krijgen toekomstige moeders de kans om op een huiselijke plek te bevallen. Het is het derde geboortehuis van het land en de eerste in West- en Oost-Vlaanderen. "Kiezen voor de plaats waar je wil bevallen is het recht van elke vrouw."

Onze belofte aan de lezer

Alle nieuws uit jouw gemeente

#iedereenWest-Vlaming

#iedereenwestvlaming

Gesterkt door een klinkende overwinning, wil Boris Johnson nog een stap verder in het doorknippen van de band met Europa. En wel meteen. #iedereenwestvlaming

Meer

Op reis met KW!

IN BEELD - Lezers van KW ontdekken de Moezel

De Moezel, de grootste zijrivier van de Rijn is over een lengte van 392 kilometer bevaarbaar dankzij 28 sluizen die een hoogteverschil van 161 meter overbruggen. KW ging samen met lezers op cruise om ruim 200 kilometer te ontdekken van het mooiste en interessantste gedeelte tussen Remich in Luxemburg en Koblenz.

Fotospecials

Meer

In beeld

Gocar.be