Vrijdag 10 juli, 2020
Paul Cobbaert

De derde gast in onze kasteelreeks is de gewezen numero uno van Vlaanderen: Geert Bourgeois, stamvader van N-VA. Gewaardeerd door vriend en vijand voor de ernstige manier waarop hij aan politiek doet. Dat zal ook in dit gesprek blijken. Bourgeois doet drie revolutionaire, maar weloverwogen voorstellen voor een beter land. Een bouwstop voor woonzorgcentra. De invoering van het omstreden 5G. En ja, de confederale omslag. U voelt: ook deze aflevering zal stof voor debat geven.

Jouw gemeente

Alle nieuws uit jouw buurt

De Zomer van KW

Beleef

In de uitgaansbuurt van Knokke-Heist zijn afgelopen nacht vijf feestvierders bestuurlijk aangehouden. Dat meldt de politie van de zone Damme/Knokke-Heist. Opnieuw lieten jonge feestvierders zich agressief uit ten opzichte van politiemensen. Volgens de korpschef kan het een oplossing zijn om het sluitingsuur van de cafés te verlaten.

Olaf Verhaeghe

Dat ze het meest helse halfjaar van haar carrière achter de rug heeft. Dat het overlijden van meer dan 60 rusthuisbewoners er stevig heeft ingehakt. En dat ze haar personeel bewondert voor hun bodemloze inzet. Ann Herpels, directeur van het Waregemse woonzorgcentrum De Meers, maakt tijd om terug te kijken op hoe het coronavirus keihard toesloeg aan de Gaverbeek. "Net onze openheid, vroeger onze sterkte, heeft ons extra kwetsbaar gemaakt."

Het Overlegcomité besliste woensdagavond om vanaf zaterdag mondkapjes te verplichten in alle winkels en winkelcentra. Bij de vakbonden en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) zijn ze heel tevreden met die maatregel. Koepelorganisatie Comeos wil niet dat winkels gesloten kunnen worden als klanten de verplichting niet respecteren.

Olaf Verhaeghe

Anderhalf jaar na de dood van haar 19-jarige zus Youlia kijkt Anastassia Soboleva (27) zo positief mogelijk naar de toekomst. In een zoektocht naar wie ze is en waar ze voor wil staan, schreef de Kuurnse zich in voor de verkiezing van Miss de Luxe 2021. "Had je me vroeger gezegd dat ik een miss zou kunnen worden, ik had je waarschijnlijk uitgelachen."