Zondag 27 september, 2020

Dit weekend sloeg storm Odette ongemeen hard toe in onze Provincie. Van weggewaaide strandcabines, geparkeerde wagens begraven onder het zand, tot weggewaaide daken en vernielde kunstwerken. Een overzicht...

Coronacrisis in West-Vlaanderen

Live
  • 12:03

    Kaap van 20.000 ziekenhuisopnames overschreden

  • 11:48

    Mondmaskerplicht wordt versoepeld en quarantaineperiode wordt ingekort

  • 11:13

    Nieuwe COVID-19-barometer van Sciensano brengt consultaties luchtwegklachten in kaart

Meer

Jouw gemeente

Alle nieuws uit jouw buurt

Iedereen KW

Méér dan een krant

Beleef KW
Hannes Hosten

Vandaag is het één jaar geleden dat Charlotte Gysel uit Bovekerke om het leven kwam na een aanrijding door een dronken chauffeur in Edewalle. De getalenteerde jongedame was nog maar 18 en studeerde voor onderwijzeres. Voor haar ouders Griet en Johan is het een moeilijke dag. "Soms lijkt het alsof ze niet echt weg is en nog zal terugkomen."

Storm Odette neemt zondag in de loop van de dag in kracht af. 's Ochtends is de wind lokaal nog vrij krachtig, later wordt hij matig uit noord tot noordoost. Aan de kust is het 's ochtends vroeg tijdelijk stormachtig met rukwinden rond 80 kilometer per uur, maar in de loop van de dag zwakt de noordelijke wind af naar vrij krachtig tot krachtig met nog pieken tot 50 à 60 kilometer per uur. Aan de kust geldt zondagvoormiddag nog code geel door de hevige wind.