Brugge VIDEO Fietster in levensgevaar na ongeval in Brugge

Even voor 9 uur donderdagmorgen gebeurde op het kruispunt van de Vossensteert en Zuidakker in Sint-Kruis Brugge een ongeval. Een fietster die uit de Zuidakker kwam en de Vossensteert wilde opdraaien kwam ten val en kwam onder de wielen van een personenwagen die net het zelfde wou doen.

Oostende Burgemeester Tommelein schort overleg met vakbonden op

De geplande staking van het stadspersoneel op vrijdag 6 december schiet bij het stadsbestuur in het verkeerde keelgat. Het personeel protesteert tegen de mogelijke privatisering van de catering en de thuis- en gezinszorg. "Wie kiest voor staken, schort het overleg op. Stakingen aankondigen en degelijke gesprekken met elkaar, met respect voor elkaars positie, gaan niet samen", zegt de burgemeester.

Brugge VIDEO Familieleden van West-Vlamingen met autisme betogen aan Brugs station

Op donderdagnamiddag 5 december hebben familieleden van West-Vlamingen met autisme betoogd voor het provinciaal secretariaat van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap aan het kamgebouw van het station in Brugge. Bij de herschikking van de zorgbudgetten worden zij zwaar getroffen.

Brugge Het pakkend verhaal van jonge kunstenaar Rennie: "Plots zag ik mezelf als moordenaar"

Kunstenaar Rennie Geldhof (31) kroop de voorbije jaren uit een diep dal. Na de zelfdoding van zijn vader, 14 jaar geleden, kampte de Bruggeling met zwarte gedachten. Traumatherapie hielp hem er stap voor stap bovenop. Zijn emoties en herinneringen kanaliseerde hij in knappe hyperrealistische grafiettekeningen, waarmee hij het thema rond zelfdoding bespreekbaar wil maken. "Het maken van dit werk heeft mij ook enorm geholpen."

Onze belofte aan de lezer

Alle nieuws uit jouw gemeente

#iedereenWest-Vlaming

Pizza!

De Vlaamse jeugd scoort niet zo best in de zogenaamde 'PISA'-test die peilt naar hun niveau. #iedereenwestvlaming

Meer

Op reis met KW!

IN BEELD - Lezers van KW ontdekken de Moezel

De Moezel, de grootste zijrivier van de Rijn is over een lengte van 392 kilometer bevaarbaar dankzij 28 sluizen die een hoogteverschil van 161 meter overbruggen. KW ging samen met lezers op cruise om ruim 200 kilometer te ontdekken van het mooiste en interessantste gedeelte tussen Remich in Luxemburg en Koblenz.

Sport

Meer sportnieuws

Fotospecials

Meer

In beeld

Gocar.be