Maandag 26 oktober, 2020

Volgens de Brugse urbanisatieschepen Franky Demon is het Kanaaleiland onvoldoende geschikt om er een nieuw voetbalstadion voor Cercle te bouwen. Tijdens de gemeenteraad maandagavond somde hij alle problemen met deze site op. Een extern bureau stelde een vernietigend rapport op.

Coronacrisis in West-Vlaanderen

Jouw gemeente

Alle nieuws uit jouw buurt

Iedereen KW

Méér dan een krant

Beleef KW

Na meer dan een maand en 441 foute antwoorden is Het Geluid van Qmusic eindelijk geraden. De 21-jarige Khaila uit Poperinge gaf het enige juiste antwoord bij het Qmusic-avondspitsduo Sam De Bruyn en Vincent Fierens: het openen van een plooimeter. Khaila wint daarmee maar liefst 44.100 euro.

CD&V-voorzitter en burgemeester van Damme Joachim Coens heeft zijn excuses aangeboden voor de lunch die hij en partijgenoot Pieter De Crem vorige week hadden in een Brussels hotel. "Dat was compleet fout. Het zal niet meer gebeuren", reageerde hij maandag in het VRT-radioprogramma De Wereld Vandaag.

Gouverneur Carl Decaluwé hield maandagnamiddag een videoconferentie met alle 64 West-Vlaamse burgemeesters. "Ik wil polsen naar het draagvlak voor extra maatregelen en zien welke voorstellen ik dinsdag aan de Vlaamse regering kan poneren", klinkt het. Via een gouverneursbesluit wil Carl Decaluwé alvast alle kerstmarkten, ijsschaatspistes en winterdorpen tot 3 januari 2021 in West-Vlaanderen verbieden. Brugge houdt wel vast aan een 'Wintergloed Light'.