Kortrijk Gemoederen lopen hoog op tijdens debat over autoloze zondagen in Kortrijk

In Kortrijk woedt de laatste weken een hevig debat. Het stadsbestuur organiseert er deze week een referendum. Inwoners kunnen nog tot morgen 18.00 uur stemmen over het al dan niet invoeren van een maandelijkse autoloze zondag. De Budafabriek was woensdagavond het toneel van een stevig debat tussen voor- en tegenstanders van het idee.

Brugge Vrijwilligers leren volwassenen fietsen in Brugge

Twee maal per jaar kan je bij de stedelijke Diversiteitsdienst in Brugge leren fietsen. Voor sommige volwassenen is dit helemaal nieuw, anderen hebben sinds hun kindertijd niet meer gefietst. De cursisten die dankzij deze opleiding vertrouwd geraakten met de fiets kregen hun diploma uit handen van burgemeester Dirk de Fauw.

Menen Yentl Bille staat bij Decospan VT Menen voor vuurdoop als eerste libero in Liga A

Redactie KW

Het scheelde geen haar of volleyclub Menen stond dit seizoen niet meer aan de opslag in Liga A. Ondanks de financiële perikelen kende de grensclub toch een doorstart op het hoogste niveau maar wel met een beperkt budget. Dat opent de poort voor een paar jonge talenten. Zo ook voor Yentl Bille die als 20-jarige prompt tot eerste libero gebombardeerd wordt.

Brugge Wielrenner Jens Keukeleire stapt in het huwelijksbootje

Deze voormiddag traden de Brugse wielrenner Jens Keukeleire en de Oostendse Sheena Maesen in het huwelijksbootje. De huidig renner van Lotto Soudal, hij verkast volgend jaar naar EF Education First Team, en zijn vriendin wonen al 8 jaar samen in Brugge.

Vladslo Lowie Despierre (10) zamelt oud ijzer in voor Warmste Week

Net als zijn ouders en zijn grootouders heeft de 10-jarige Lowie Despierre uit Vladslo een groot hart voor zijn medemensen. Helemaal in zijn eentje bedacht hij een origineel initiatief om geld in te zamelen voor de Warmste Week: hij zamelt IJzer for Life in!

Poperinge Brit schenkt unieke liefdesbrieven aan Talbot House

In Talbot House werden een waardevolle collectie liefdesbrieven en een verrekijker uit W.O. I. officieel overhandigd door een professor uit Oxford. Aan beiden is een wel heel speciaal verhaal verbonden.

Desselgem Trage weg Wijwaterput in Desselgem wordt aangepakt

Het stadsbestuur van Waregem is gestart met de heraanleg van de Wijwaterput in Desselgem, een trage weg die de Pompoenstraat verbindt met de Astridlaan en de Meierie. De werken kaderen in een project waarbij trage wegen heropgewaardeerd worden.

Kortrijk Theater Antigone trekt de boer op met nieuwe voorstelling 'Toendra'

Na twee succesvolle voorstellingen van het stuk'Toendra' in hun eigen Theater Antigone trekt de theatergroep de komende weken door Zuid-West-Vlaanderen om te eindigen in Roeselare.'Toendra' gaat over alle aspecten van de hedendaagse wereld, verleden, overleven, herbeginnen en dromen.

Beernem Bulskampveld krijgt vernieuwde wandeling

Vrijdag 18 oktober werd in het provinciaal domein Bulskampveld de vernieuwde wandeling rond het kasteekpark voorgesteld samen met de nieuwe speellus en dit alles in het kader van Expeditie Bulskampveld.