Poperinge Dierenasiel Poezewoef ontvangt schenking van Rotaract Ieper-Poperinge

Dierenasiel Poezewoef mocht een mooie schenking in ontvangst nemen. Het asiel kreeg van Rotaract Ieper-Poperinge een nieuwe verzorgingstafel, 72 kg gespecialiseerde hondenvoeding, 24 kg gespecialiseerd kattenvoeding, honden-en kattensnoepjes en ook nog heel wat honden- en kattenspeeltjes.

Heule Georgische studentes bezoeken Preetjes Molen in Heule

Preetjes Molen in Heule, de laatste nog overgebleven vlaszwingelmolen ter wereld, kreeg dinsdagmiddag (charmant) bezoek van twee studentes uit Georgië. Opmerkelijk is dat de twee jongedames in hun eigen land Nederlands studeren. Ze verblijven drie weken in West-Vlaanderen om onze taal te oefenen en onze cultuur beter te leren kennen.

Koekelare Massale opkomst voor Dolle Dinsdagen in Koekelare

De Koekelaarse 'Dolle Dinsdagen' mogen ondertussen als klassiekers beschouwd worden. Reeds jaren fleurt het Feestcomité tijdens het verlof de wekelijks marktdag op met optredens waarbij artiesten met naam en faam hun opwachtingmaken. Dit jaar is het niet anders.

Knokke-Heist Knokke-Heist vervangt parkeerwachters door slimme camera's

Als eerste kustgemeente zet Knokke-Heist in op een samenwerking met parkeerbedrijf OPC die een volautomatische elektrische scancar voorzien. Zo een scancar controleert geparkeerde wagens zonder dat er een parkeerwachter aan te pas hoeft te komen. Een tweede controle gebeurt vanop afstand.

Kortrijk Werken in Kortrijkse Boerderijstraat afgerond, parking blijft een heikel punt

De Kortrijkse Boerderijstraat is na een halfjaar werken weer open voor verkeer. De werkzaamheden verliepen niet altijd even vlot. Zo waren er verschillende problemen met de waterleiding en de bereikbaarheid van lokale handelaars. Een aantal buren deden dan ook hun beklag. Nu de werken zijn afgerond zijn ze tevreden, of toch bijna. Parking blijft een heikel punt.