“Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen weer goedgevuld kermisprogramma

We zien het feestcomité van Dikkebus op de nieuwe site met vlnr: Bjarne De Windt, Jeroen Mostaert, Pedro De Windt, Niels Creus, Brent Crott, Bram Boudry , Robin Lemaire, Dominiek Vandeputte en Dirk Verdonck. (gf)
Anton Peene Reporter

Vanaf vrijdag 21 juni is er opnieuw kermis in Dikkebus. Door de werken aan het OC wijkt het feestcomité even uit naar een voormalig veevoederbedrijf. De activiteiten van Sparta Dikkebus bingo, kubb, barbecue, EK op groot scherm en kermisfuif blijven wel in de feesttent op het voetbalveld.

“De nieuwe locatie is het voormalig veevoederbedrijf De Roo”, zegt Dominiek Vandeputte, van het feestcomité. “De ingang is via de Zorgvlietstraat en het ligt pal in het centrum van het dorp. Sinds enkele jaren is er geen bedrijfsactiviteit meer. We zijn de familie heel dankbaar dat we er dit jaar terechtkunnen. De kermis is een jaarlijks hoogtepunt voor de Dikkebussenaars.”

Het kermisweekend start op vrijdag 21 juni. “Dan is er de loopwedstrijd voor kids en stoepkrijttekenen. ‘s Avonds is er de feestelijke opening met de optredens van bands Soulmatic, 10 Cent Stoatiegeld en afterparty met L&A. Zaterdagmiddag organiseren we met de Japapa’s en Japabe’s een dartstornooi en is er levend tafelvoetbal.”

Stratenloop

Zondag start de dag met een kermisbuffet in ‘t Kobbetje. “In de namiddag is er doorlopende animatie, met onder meer een rodeostier en schminkers. Op 14.30 uur is er onze tiende stratenloop. Je kan kiezen tussen 5 en 10 kilometer. We hopen op zo’n 150 lopers. Om 17 uur is er het wandelconcert van De Vijverzonen en zondagavond zijn er nog enkele optredens van Wicked Souls en dj Special Guest. Maandagmorgen is er kinderzegening voor de leerlingen van vrije basisschool ‘t Nestkastje en in de namiddag voorziet Okra Dikkebus een kermisprogramma. Woensdag 26 juni organiseert Ertevoedekoers een wielerwedstrijd. De afsluiter is op zondag 30 juni met het jaarlijks groot tuinconcert van De Vijverzonen in de tuin van de familie Vanhoutte. Er kan nog voor alle activiteiten ingeschreven worden.”

We zien Nick Dewilde, Angelo Lucas, Davy Vervisch en Niels Lesage van Sparta Dikkebus. Ook dit jaar organiseren ze met de club weer enkele activiteiten tijdens Dikkebus Kermis. (gf)
We zien Nick Dewilde, Angelo Lucas, Davy Vervisch en Niels Lesage van Sparta Dikkebus. Ook dit jaar organiseren ze met de club weer enkele activiteiten tijdens Dikkebus Kermis. (gf)

Ook voetbalclub Sparta Dikkebus organiseert weer enkele activiteiten. “We trappen op vrijdag af met een bingo-avond met een prijzentafel ter waarde van 2.600 euro in de feesttent op het voetbalplein in de Kerkstraat”, zegt bestuurslid Niels Lesage. “Er zijn mooie prijzen te winnen en we zorgen voor een frietkraam. Zaterdagnamiddag is er een kubbtornooi en ‘s avonds is er de barbecue die al volledig volzet is met 360 eters, de EK-match België-Roemenië op groot scherm en de kermisfuif. Het EK-scherm is nieuw in vergelijking met vorig jaar. De uit Ieper afkomstige dj Nico de La Noche zorgt tijdens de kermisfuif voor de beats en dit tot 3 uur.”

Meer info is te verkrijgen via e-mail: feestcomitedikkebus@gmail.com en info@spartadikkebus.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier