‘Bemoeizieke buurvrouw’ uit De Panne blijft vermeende koperdieven beschuldigen in rechtbank

© JH
Redactie KW

Een ‘bemoeizieke’ vrouw uit De Panne bleef ook in eigen persoon twee mannen beschuldigen van de vermeende diefstal van zestien elektriciteitskasten en gasmeters uit de kelder van een flatgebouw. Desondanks kon de vrouw ook op een leugen worden betrapt. “Ik heb nooit verklaard dat ik mensen afluister via mijn parlofoon”, sprak ze stellig, wat ze wel eerder verklaard had. “We vragen dan ook haar niet te geloven en mijn cliënt vrij te spreken”, zegt meester Marietta Voskanian.

Op 10 juli vorig jaar belde een medewerker van Fluvius naar politiezone Westkust om aangifte te doen van een diefstal. In de Meeuwenlaan in De Panne werden meerdere panden afgebroken en in de kelders moesten elektriciteitskasten en gasmeters worden verwijderd. De man van Fluvius stelde echter vast dat er in totaal zestien kasten en heel wat meters koper waren verdwenen. De politie ging op onderzoek en werd aangesproken door een buurvrouw. Zij vertelde de politie dat ze ervan overtuigd was dat twee buurmannen de daders waren, en overhandigde hen foto’s die een maand eerder werden genomen. Daarop was volgens de vrouw te zien hoe C.F. en de 64-jarige A.C. de panden binnen gingen. De vrouw moest zelf in de rechtbank komen getuigen. “Ik heb zelf 15 jaar in dat flatgebouw gewoond, ken het dus goed, maar woon nu aan de overkant”, sprak de vrouw. “En ik heb wel degelijk C.F. zien binnengaan en materiaal meenemen. Mijn man heeft hem nog gezegd dat het diefstal was. Daarna hebben we hetzelfde verteld aan Fluvius.”

Afluisteren via de parlofoon

Ondanks het verhaal van de buurvrouw kon ze ook betrapt worden op tegenstrijdigheden, zoals hoe de twee mannen het pand zijn binnen geraakt bij de vermeende diefstal. “En u heeft ook verklaard dat u mensen ‘als trucje’ afluistert via de parlofoon. Mag ik u waarschuwen dat dit eventueel strafbaar kan zijn?”, sprak de rechter.

Waarop de vrouw dat plots helemaal ontkende. In ieder geval vroeg meester Marietta Voskanian de vrijspraak voor haar cliënt A.C. “Het is duidelijk dat we mevrouw niet kunnen geloven op haar woord. Ook op de foto’s die ze overmaakt, is eigenlijk niets te zien. Die vrouw meent zelf buurtpolitie te moeten spelen daar, maar dat kan niet.”

Vonnis op 9 augustus. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier